Manisa Celal Bayar Üniversitesi

• Topluluk Danışmanı
Orkun Teke

Veri Topluluğu Hakkında

Veri bilimi ve yapay zekadaki gelişmeleri takip ederek bu alana ilgisi olan öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde kurmuş olduğumuz Veri Bilimi Topluluğu faaliyetlerine başlamıştır. Topluluğumuzdaki gelişmeleri takip etmek veya bize katılmak isterseniz sosyal medya hesaplarımızdan iletişime geçebilirsiniz

Misyonumuz

Üniversitemizin veri topluluğunun misyonu, veri analitiği ve bilgi yönetimi alanlarında bilinçli bir şekilde çalışarak toplumumuzun ve dünyanın karşılaştığı zorluklara etkili çözümler sunmaktır. Misyonumuz, veriye dayalı karar alma kültürünü yaymak, öğrencilere ve akademisyenlere veri analitiği becerileri kazandırmak, etik ve güvenli veri kullanımını teşvik etmek ve çeşitli disiplinlerden gelen katkıları bir araya getirerek toplumsal fayda sağlamak üzerine odaklanmaktadır. Veri topluluğumuz, misyonumuzu yerine getirmek için sürekli olarak öğrenmeyi, paylaşmayı ve işbirliği yapmayı amaçlamaktadır.

Vizyonumuz

Üniversitemizin veri topluluğunun vizyonu, veri analitiği ve bilgi yönetimi alanlarında öğrencilerin ve akademisyenlerin bir araya gelerek işbirliği yapmasını, veri etiği ve gizliliğine saygı göstermeyi, çeşitliliği teşvik etmeyi ve topluma katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu topluluk, verinin gücünü keşfetmek ve kullanmak için bilgi evrenini aydınlatma misyonuyla ilerlemektedir, sürekli öğrenme ve ilerlemeyle geleceği şekillendirmeyi amaçlamaktadır.

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Github
  • Discord
    veritoplulugu

Paydaşlar ve Sponsorlar

Yönetim Kurulu

Üniversitemizin Veri Topluluğunun yönetim ekibi, veri odaklı hedeflerimizi yönlendiren bir grup liderden oluşur. Bu ekip, topluluğumuzun büyümesini ve başarısını sağlayan temel bir rol oynar. Öğrenci temsilcileri ise öğrenci perspektifini en iyi şekilde temsil ederler. Bu ekip, veri dünyasında daha büyük başarılar için birlikte çalışmaktan gurur duyar.

Mentör Kurulu

MCBU Veri Topluluğu olarak, yeni nesil yönetim kurullarımızın yanında olmaktan ve onların başarılı olmalarına katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Eski yönetim ekibimizin oluşturduğu Mentör Kurulu, topluluğumuzun geleceği için önemli bir yapı taşıdır ve topluluğumuzun misyonunu ve vizyonunu ileriye taşıma hedefimize katkı sağlayacaktır.

Fakülte Temsilcileri

Fakülte temsilcimiz, sürekli öğrenme, işbirliği ve topluluk ruhunu ön planda tutarak, MCBU Veri Topluluğu’nun değerlerini fakültemizde en iyi şekilde temsil edecektir. Onun katkılarıyla, fakültemizde veri bilimine olan ilginin artacağına ve öğrenciler arasında güçlü bir ağ oluşturulacağına inanıyoruz.

Topluluğumuza Üye Ol: